Over Nick

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Het is drie uur ‘s nachts. Ik zit met een blik op oneindig op mijn rugzak tegen een boom, te staren in de zwarte leegte van de nacht. Aan elk oor heb ik een “walkie talkie” om alle berichten te ontvangen van iedereen die ook op wacht zit. Ik heb pijn aan mijn rug, het is koud en tot overmaat van ramp gaat het ook nog regenen. Ik ben militair en ik zit op wacht… Op de Oirschotse heide. 31 jaar oud en ik vraag mezelf af: ‘’Nick, waar ben je in godsnaam mee bezig? Weet je eigenlijk wel dat er niet eens een vijand is en je vrienden thuis aan een biertje zitten?!”

Het is zaterdag 25 februari 2017 en ik zit met Evert in mijn appartement aan een biertje en een joint. Niet veel eerder zijn we terug gekomen uit Curaçao. Alle twee vrijgezel, alle twee een fantastische vakantie gehad en verhalen waar we nog even op zouden kunnen teren. We hadden elkaar pas twee of drie keer gezien toen we met zes vrienden naar Curaçao gingen, waar mijn leven onbewust al zou gaan veranderen. “Als geld geen rol speelt, en je hebt alle vrijheid. Wat zou je dan doen met je leven ?” Zonder na te hoeven denken antwoordde ik: ontslag nemen, mijn camera pakken en beginnen aan wereldreis voor onbepaalde tijd.

 

Het is maandag 27 februari 2017 en ik stap het kantoor van mijn baas binnen. Zoals je wellicht merkt heb ik enigszins impulsief na die bewuste zaterdagavond besloten dat het mooi is geweest. Dertien jaar heb mijn lichaam ter beschikking gesteld aan het kruipen in de modder. ‘’Ik neem ontslag!”

 

De wereld ligt aan onze voeten, Evert en ik zijn vrijgezel en we gaan op wereldreis. Ik bereid me voor op een aanslag op mijn lichaam. Alles kan, de remmen zijn los! Curaçao 2.0 staat voor de deur en man – o – man wat gaan wij het er van nemen… Het is 1 april 2018 en we staan op Schiphol om dit geweldige avontuur te starten. Twee families sterk staan er om ons het beste te wensen aan de andere kant van de wereld. En oh ja, alle twee staan we met onze verdrietige vriendin in onze armen….

 

3 jaar vrijgezel, mijn leven omgegooid en ik zou dus op wereldreis gaan. 13 oktober 2017, op een feestje tussen aan de ene kant ‘’Lakedance publiek’’ en aan de andere kant ‘’swingers publiek’’ in een zaal van een hotel, stond ze daar en kwam zonder of blikken of blozen naar me toe gelopen. ‘’Ik hoor dat je op wereldreis gaat’’.

Nu een aantal maanden later heb ik mijn eigen bedrijf genaamd Wanderbrooks opgericht en zitten we aan de andere kant van de wereld. Alles verkocht en alles achtergelaten om samen te zijn. Trots zit ik het zand, met een kokosnoot en m'n meissie, kijkend naar de zonsondergang...

elkehofmans@hotmail.com